zondag 30 juni 2019

Het nabestaan van Anna Portier

https://www.singeluitgeverijen.nl/wp-content/uploads/5bfe1_139072_Maassen_Judith.jpgDebuut van Judith Maassen (zus van Theo) Judith Maassen (Oegstgeest, 1963) studeerde rechten en literatuurwetenschap in Nijmegen en Londen, en is sinds 2004 de impresario van haar broer
Theo Maassen. Ook werkt ze als tekstschrijver voor de CPNB. Eerder schreef ze recensies voor Marie Claire en Elegance, en stelde ze de verhalenbundel Echte vrouwen kiezen anders samen.

Het nabestaan van Anna PortierIn deze roman ligt de  ruim 60 jarige teminale patiente Anna op haar bed haar leven te overzien. Na de dood van haar geliefde  twintg jaar geleden heeft ze moeite gehad om verder te gaan met leven. Ze werd ghostwriter. (
Een ghostwriter is een schrijver die schrijft onder andermans naam, op diens verzoek.) nu ze beseft dat haar leven ophoudt schrijft ze dingen op over haar leven om toch iets achter te laten na haar dood.
Haar vader is weggelopen toen ze kind was. samen met haar broer bleef ze met haar moeder achter. Nooit heeft ze meer iets van haar vader gehoord. De laatste keer  leerde ze van  haar vader boren en die boor kreeg ze van hem en die heeft ze nog steeds bewaard. Die boor blijft een belangrijke rol spelen in haar leven. Ze boort een gat in het schild van de schildpad van de buurjongen zodat hij de schildpad net als een hond kan uitlaten.

Prachtig boek over rouwverwerking, in de steek worden gelaten, ontroering en het doodgaan ook van jezelf. Over gaan van nergens naar ergens.
Luister naar het interview met haar met Coen Verbraak

Geen opmerkingen: