zondag 11 februari 2018

Boek 1000 op dit blog : Noord van Sien Volders

NoordSarah, een jonge zilversmid in Canada zit op een kantelpunt in haar leven. Ze twijfelt hoe ze verder moet met haar beroep moet ze grootschaliger gaan. Ze trekt naar het Noorden naar een klein plaatsje en ontmoet daar Mary, een oudere vrouw die in haar jonge leven voor dezelfde keuze heeft gestaan qua beroep en qua relatie. Sarah ontmoet daar  twee  noorderlingen wordt verliefd en kan zij daarmee verder?
Het onherbergzame van het Noorden en de mannen die 's winters niet anders kunnen dan jagen en drinken vrijheid willen  en een  ongetemde bestaan leiden.
Sarah spiegelt zich aan Mary's leven en wil ook graag vrij zijn. Mooie beschrijving van ongerepte natuur en liefde daarvoor, relaties, vrijheid en keuzes maken. Wat doet er werkelijk toe in het leven?

Afbeeldingsresultaat voor sien voldersUit Humo: In ‘Noord’ volgen we de Canadese zilversmid Sarah, die naar het goudzoekersstadje Forty Mile trekt om na te denken over een dilemma: kiezen voor het grote geld of voor artistieke integriteit? Wanneer ze naar haar thuisstad Vancouver terugkeert, weet ze meer over de illusie van het eigen kunnen, de drang om een wezenlijk verschil te maken, en de ontembare liefde. Het leven in een notendop, tegen een overrompelende Canadese achtergrond. 

Dit is het debuut van Sien Volders (1983) Zij studeerde kunstgeschiedenis en antropologie. Naast haar werk als redacteur en interieurvormgever werkte ze aan haar debuut, de roman Noord. Sien is getrouwd met de Vlaamse tv-presentator en komiek Lieven Scheire en woont in Gent.


Geen opmerkingen: