vrijdag 12 januari 2018

The crown van Robert Lacey

Ook zo genoten van The Crown op netflix?
OmslagfotoDan nagenieten met dit prachtige fotoboek gebaseerd op de film en de echte historische feiten.

The Crown is het verhaal van de jonge jaren van Elizabeth II en hoe zij al haar kracht en elk beetje Britse beheerstheid moet gebruiken om de crises het hoofd te bieden, zowel privé als als het hoofd van een institutie. Het boek gaat nog dieper en verder dan de serie, en geeft een schitterend historisch beeld van Elizabeth, Churchill en het Engeland van vlak na de oorlog.

Robert Lacey, een gerenommeerd historicus en de koninklijke biograaf, volgt in het boek The Crown de chronologie van het eerste seizoen van de serie, waarin de jonge prinses leert hoe ze koningin moet zijn.

Momenteel draait de tweede serie.
In het eerste seizoen van de dramaserie van Peter Morgan volgden we de eerste leerjaren van de Britse koningin, vanaf haar huwelijk in 1947 en haar troonsbestijging in 1952, tot het begin van de Suezcrisis in 1956. De tweede reeks pakt daar de draad weer op en loopt door tot het Profumo spionageschandaal van 1963. Naast politieke problemen worstelt Elizabeth met haar moeizame huwelijk en met het liefdesleven van haar zus

Geen opmerkingen: