maandag 5 juni 2017

Probeer om te keren van Marijn Sikken


Marijn Sikken (Utrecht, 1990) won in 2011 zowel de jury- als de publieksprijs bij Write Now! Haar korte verhalen verschenen o.a. in De Titaan, Passionate Platform, Kluger Hans, Tirade en De Optimist, waar ze inmiddels zelf redactielid van is. Sikken schreef columns voor onder meer Youth-R-Well.com, de online community voor jonge reumapatiënten, en schrijft voor Literair Nederland. Daarnaast is ze werkzaam in het Wilhelmina Kinderziekenhuis Utrecht, waar ze zich bezighoudt met patiëntparticipatie. Marijn Sikken draagt regelmatig voor op literaire podia.
Probeer om te kerenDe achttienjarige Eline heeft al haar klasgenoten zien uitvliegen: werken, studeren, tussenjaren nemen, reizen. Maar zij is gebleven en heeft een baantje in de plaatselijke Books and More Store, waar ze af en toe een oogje in het zeil houdt op MIchelle, de enige leeftijdgenoot die nog in de buurt is. Ook Michelle is nooit uitgevlogen: ze is laagbegaafd, en sinds een noodlottige avond twee jaar geleden is ze alleen maar achteruitgegaan.

De moeder van MIchelle ziet met gemengde gevoelens aan hoe goed de meisjes met elkaar kunnen opschieten. Moeder dochter relaties, relatie met oudere man, hoe ga je met je minder begaafde dochter om?

En wat is er twee jaar geleden met Michelle gebeurd en welke gevolgen heeft dit voor haar en het gezin gehad? Mooie beschrijving van het kleine dorp Leem. Iedereen kent en weet alles van elkaar en roddelt over elkaar. Er gaat een dorpsfeest gevierd worden en komt men dan achter het gebeuren?


Geen opmerkingen: