maandag 5 juni 2017

De stalkster van Mirjam Rotenstreich

Afbeeldingsresultaat voor mirjam rotenstreich
Mirjam Mathilde Rotenstreich is een Nederlands schrijfster en publiciste. Zij is getrouwd met de schrijver A.F.Th. van der Heijden. Hun enige zoon Tonio werd op Eerste Pinksterdag 2010 op de fiets aangereden door een auto
De stalksterVerwijzing naar Orpheus mocht zijn gestorven vrouw Eurydice uit de onderwereld wegvoeren, terug naar het leven, op voorwaarde dat hij tijdens die tocht niet over zijn schouder naar haar zou omkijken. Hij kon de verleiding niet weerstaan – en verloor haar voor eeuwig
Criminologe Elsemijn kampt met de dood van haar geliefde Binck, rechercheur bij leven. Zijn streng-gelovige familie heeft, ondanks haar bezwaren, toestemming gegeven voor orgaandonatie. Zo zijn veel van zijn vitale organen overgeplaatst in anderen. In de maanden die volgen laat Elsemijn zich leiden door het verlangen om Binck bij zich terug te halen. Ze wil hem tot leven wekken door alle mensen die organen van hem hebben gekregen samen te brengen in één ruimte.
Het zet je aan het denken over orgaandonatie en de manier waarop dit verschillende levens kan beïnvloeden. Krijgt de ontvanger iets mee van de gever, buiten zijn fysieke kenmerken? Wat kan je als nabestaande doen met het besluit van een geliefde?
Boek dat spannend is tot nadenken stemt. Maar ik vroeg me wel af waarom de hoofdpersoon niet in de gaten  had dat Binck een dubbel leven leidde en ook relaties had in het criminele circuit en dat dit zijn dood tot gevolg had.

Geen opmerkingen: