vrijdag 14 december 2012

Wat overblijft van Lieneke Dijkzeul

In een idyllisch winterlandschap wordt zakenman Richard Verkallen gevonden, met sneeuw bedekt, dood. Spoedig blijkt dat Verkallen niet bepaald geliefd was: niet bij zijn familie, niet op de zaak en zelfs niet bij zijn gezin. Verkallen zette kwaad bloed bij zijn familie door een donkere vrouw te trouwen. Die vrouw, uit SomaliĆ« afkomstig, is inmiddels wanhopig. Na vele jaren is ze het vechten tegen onbegrip en discriminatie moe en wil ze naar huis. Maar hoe zou ze er moeten overleven met haar gehandicapte zoon? 

Inspecteur Vegter duikt in een nieuwe zaak waarin macht en wantrouwen de boventoon voeren. Met tegenzin werkt hij aan het oplossen van deze schokkende zaak en hij dreigt het overzicht dreigt te verliezen.

Verrassende thriller van Lieneke Dijkzeul  (yg) 

Lieneke Dijkzeul levert wederom een stijlvolle misdaadroman af die zich kenmerkt door: spanning, nuance en compassie. De zorgvuldig ingekleurde en levensechte karakters geven een extra dimensie aan het misdaadverhaal. 
Lieneke Dijkzeul bewijst andermaal met 'Wat overblijft' dat ze tot de top behoort van Nederlandse schrijvers van misdaadromans. Bron: www.misdaadromans.nl


Titel: Wat overblijft
Auteur: Lieneke Dijkzeul
Uitgeverij: Anthos
Jaar van Uitgave 201

Geen opmerkingen: