donderdag 27 december 2012

Vergeef ons van A.M. Homes


In haar vaderland levert elke nieuwe titel weer controverse op en daarmee is A.M. Homes één van de belangrijkste Amerikaanse schrijvers van dit moment. Zelf is ze verbaasd over de ophef die haar werk veroorzaakt, omdat ze de lezers enkel een spiegel voorhoudt. Ze schrijft over de Amerikaanse samenleving, het morele verval en de hypocrisie. Ook in haar nieuwe roman May we be forgiven - in het Nederlands gepubliceerd als Vergeef ons - heeft ze de nodige kritiek op Amerika, maar toont ze ook compassie voor haar personages.

In Vergeef ons pleegt Harry Silver – een Nixon Scholar - overspel met de vrouw van zijn broer. Dit zet een waterval van gruwelijke, bizarre en onwaarschijnlijke gebeurtenissen in gang.


Het verhaal leest als een trein, vanaf het allereerste begin. Er gebeurt ook zo ontzettend veel in dit vuistdikke boek (ruim 500 pagina's)! De toon wordt gezet vanaf het begin, de beschrijving van het gezin van George, de broer van Harry Silver, zittend aan de Thanksgiving tafel. Een paar dagen later is alles anders en neemt Harry de zorg voor de kinderen over. Mooi boek met vele mooie recensies (yg).


Titel: Vergeef ons
Auteur: A.M. Homes
Uitgever: De Bezige Bij
Jaar van uitgave: 2012

Geen opmerkingen: