dinsdag 1 juni 2010

Hypnose van Lars Kepler


Op deze eerste dag van de Maand van het Spannende boek, dat dit keer in het teken staat van de scandinavische misdaadromans, aandacht voor een bijzondere thriller: Hypnose van Lars Kepler.
Lars Kepler is het pseudoniem van het Zweedse schrijversechtpaar Ahndoril.

De arts Erik Maria Bark wordt opgeroepen om naar het ziekenhuis te komen voor een bijzonder geval. Er is een ware slachting aangericht in een gezin en de politie is bang dat de overlevende dochter van het gezin gevaar loopt. Een zoon van het gezin heeft ternauwernood de moordaanslag overleefd en ligt in het ziekenhuis. Hoewel Bark gezworen heeft nooit meer iemand onder hypnose te brengen zwicht hij voor de druk van de politie, er loopt immers iemand groot gevaar. Om te weten te komen wat er zich heeft afgespeeld bij de moordpartij brengt hij de zoon onder hypnose.

Al snel wordt duidelijk dat Erik de prijs moet betalen voor zijn verbroken belofte.

Het is een zeer spannend boek met flink wat geweld. Een prima thrillerdebuut van Lars Kepler waarbij Hypnose het eerste deel vormt van een nieuwe serie over commissaris Joona Linna. Het boek wordt in de pers vergeleken met de Stieg Larsson serie.

Titel : Hypnose
Auteur: Lars Kepler
Uitgever: Cargo
Jaar van uitgave: 2010
Blz.: 557
ISBN: 9789023456728 (YG).

Geen opmerkingen: