maandag 3 mei 2010

Zeemeermin van Camilla Lackberg

In Fjallbacka is een man spoorloos verdwenen. Onderzoek van inspecteur Patrik Hedstrom en zijn collega's levert niets op. Vier maanden later wordt de man alsnog gevonden: vastgevroren in het ijs. Hij is vermoord.
In dezelfde periode ontvangt een kennis van het slachtoffer, de schrijver Christian Thydell, anonieme dreigbrieven. Thydell is druk met de lancering van zijn debuutroman Zeemeermin en heeft geen zin om te politie in te schakelen. Uitgerekend op de avond van de boekpresentatie krijgt hij weer een intimiderende brief. Erica Falck, bevriend met de schrijver, maakt zich zorgen en laat de brieven aan haar man Patrik Hedstrom zien. Deze realiseert zich dat Christian in groot gevaar is. Dan wordt een tweede man vermoord gevonden, geen toeval.
Alweer een zeer spannend verhaal dat pas op het einde tot een verrassende ontknoping komt. Zeer knap werk weer van Camilla Lackberg deze lekker weglezende spannende roman.
Het einde voorspelt weinig goeds voor de hoofdpersonen Erica en Patrik. Een echte cliffhanger dus voor een volgend boek.
Na mijn enthousiasme voor haar roman Oorlogskind heb ik in de afgelopen periode al haar romans gelezen in volgorde van verschijnen:
IJsprinses - Predikant - Steenhouwer - Zusje - Oorlogskind - Zeemeermin
In 2009 stond Lackberg als zesde genoteerd op de lijst van best verkopende Europese auteurs.
Titel: Zeemeermin
Auteur: Camilla Lackberg
Uitgever: Anthos
Jaar van uitgave: april 2010
Blz: 411
ISBN: 9789041413864 (yg)

1 opmerking:

boekenproeven zei

Yvonne, Ik ben het helemaal met jou eens en ik ben heel benieuwd naar het volgende boek...

Hoe loopt het met dit echtpaar af?

Mieke