donderdag 22 augustus 2019

De verloren berg van Lieke Kezer

Lieke Kézér (1976) studeerde filmen televisiewetenschappen. Tijdens haar werk als journalist bouwde ze in haar hoofd en op papier jarenlang aan De afwezigen, waar ze de ANV Debutantenprijs en de Bronzen Uil 2017 mee won.De verloren berg is haar tweede roman. 
Lieke woont in Megen.Lees het volgende interview.

In dit boek draait het om vakantie in Spaanse Pyreneeën met een  camper.
Een weduwnaar gaat daar met zijn 3 jonge kinderen  op vakantie nadat zijn vrouw bij eenzijdig auto-ongeluk is omgekomen.
Met flashbacks komen we de toedracht van het ongeluk te weten en de huidige gezinssituatie waarin Thomas die schrijver zit  met zijn 3 kinderen het leven. weer verder moet leven zonder zijn vrouw. Mooie beschrijving over rouw, reacties van de omgeving, Goede bedoeling van familie en bekenden,  de kleuterjuf van de jongste die een relatie met Thomas wil.  Ook de verschillende  karakters van de kinderen zijn goed uitgewerkt. De oudste dochter  van vijftien is aan het puberen en mist haar moeder en verzet zich tegen haar vader, De tweede dochter schrijft verhalen en het jongetje van vier stelt kinderlijke vragen en praktische vragen over de dood.
Ik vond het een prachtig boek dat makkelijk leest ondanks het zware thema en je ziet  het als het ware voor je gebeuren. Het zou best verfilmd kunnen worden. 
Luister naar Lieke Kézér

Geen opmerkingen: