zaterdag 2 maart 2019

Moord op de moestuin van Nicolien Mizee

Boek van de maand bij DWDD. Eerste zin: de hele geschiedenis begon toen mijn zuster en zwager een pan soep kwamen brengen.
Afbeeldingsresultaat voor moord op de moestuinAfbeeldingsresultaat voor nicolien MizeeMoord op de moestuin gaat over Thijs en Judith. Ze zijn amper getrouwd wanneer Thijs een hartaanval krijgt. Op de dag dat hij thuiskomt uit het ziekenhuis slaan de buren aan het verbouwen. Schoonzus Cora en zwager Ab besluiten dat een pan soep niet afdoende is: er dient stevig uitgerust te worden. Daarom wordt er een boswachterswoning gehuurd op een landgoed, voor de hele zomer maar liefst, met zijn vieren. Echter: nergens op aarde is het écht rustig, en eenmaal op het landgoed aangekomen blijkt daar een verbeten strijd gaande, ogenschijnlijk over een boom. Een strijd die op bloedstollende en evenzeer dolkomische wijze uit de hand loopt.

In de moestuin zitten veel excentriekelingen. Ook het eigen leven van Judith wordt op de korrel genomen haar schrijverschap en het huwelijk met Thijs die meteen een hersenbloeding kreeg na hun trouwen en door het huwelijk kan zij niet meer schrijven.
Nicolien Mizee is fan van Agatha Christie. Om de zoveel jaren herleest zij de boeken van Christie. Moord op de moestuin is een detective met een diepere laag. Boeiend en je ziet de verschillende personages voor je. Tevens leer je van alles over vogels, aparte groentes en koken. Boek dat goed te verfilmen zou zijn.

 

Geen opmerkingen: