woensdag 16 september 2015

Overzee van Marlies Brenters

IMG_0142IMG_0134Marlies Brenters beschrijft in haar begin mei verschenen debuutroman Overzee hoe het was om in de tijd voor 1969 op te groeien in een typisch Shell-gezin in Julianadorp, Curaçao. Ze gebruikt haar jeugdherinneringen als achtergrond voor een spannende intrige, waarin de bevoorrechte positie van de expats een volkomen vanzelfsprekendheid is.
Marlies schreef eerder 2 nonfictieboeken: Een vrouw heeft zeven gezichten. (Verklaring van vrouwelijk gedrag aan de hand van een zevental persoonlijkheidstypen, ontleend aan de Griekse mythologie.) en Mannen in soorten en maten (Dit boek biedt vrouwen én mannen een dieper inzicht in de karakters en drijfveren van mannen.)
 
Stella heeft tot haar elfde op Curaçao gewoond. Haar vader had  daar een belangrijke baan in de directie bij een oliemaatschappij. Waarom zijn ze teruggekeerd naar Nederland?
Ze is journaliste en keert op middelbare leeftijd terug om uit te zoeken hoe de opstand van de zestiger jaren daar  heeft plaatsgevonden. Ze praat met personen uit die periode en komt daarbij naast de tegenstellingen tussen de expats en de oorspronkelijke bewoners achter een groot familiegeheim.

Boek geeft een beeld van deze periode uit de geschiedenis van Curaçao Je  in het verhaal komen. Soms iets te langdradig. Maar  geschikt voor een grote doelgroep die van waargebeurde verhalen houdt Voor uitgebreide achtergrondinformatie.

Auteur: Marlies Brenters
Titel: Overzee
Uitgeverij: Ambo/Anthos
Jaar van uitgave:  2015
BLz: 384
Isbn: 9789026330612 (ms)


Geen opmerkingen: