zondag 16 augustus 2015

Mooie meisjes van Karin Slaughter


Karin Slaughter (1970) groeide op in een kleine stad in Georgia en woont tegenwoordig in Atlanta. Ze is de auteur van Nachtschade, Zoenoffer, Een stille koude huivering, Trouweloos , Triptiek, Onaantastbaar en Versplinterd. Haar weergaloze thrillers worden in meer dan drie├źntwintig landen vertaald en scoren wereldwijd hoog op de bestsellerlijsten. Voor Juni - Maand van het Spannende Boek 2008 schreef Karin Slaughter op uitnodiging van stichting CPNB het boekje Onbegrepen. 

24 jaar na de verdwijning van hun zus Julia komen de 2 zussen Claire en Lydia erachter wat er  met hun zus en andere vrouwen is gebeurd en welke rol, Paul de man van Claire daarbij heeft gespeeld. De verdwijning heeft  een breuk tussen de zussen en zelfmoord van de vader tot gevolg gehad.

Spannende thriller, had voor mij wat dunner gemogen. Soms met gruwelijke details vrouw onterende mishandelingen die heel uitgebreid beschreven worden. Zwak punt vond ik dat Paul eerst sterft en dan weer terugkeert. Beetje onwerkelijk.

Auteur: Karin Slaughter
Titel: Mooie meisjes
Uitgeverij: Cargo
Jaar van uitgave: 2015
Blz: 544
Isbn: 9789023491095 (ms)

Geen opmerkingen: