woensdag 20 november 2013

Mischa van Hans Munsterman

BoekWat  gebeurt er met een weduwe van 65 als blijkt dat haar  volwassen zoon  aangehouden wordt voor misbruik en dood van een jongen van tien, Mischa.?
De wereld van de moeder stort in. Zij gelooft het niet, zit met schaamte en schuldgevoel. Hoe gaan de broer en zus hiermee om? Hoe reageert de omgeving en  waar springt de media overal op in?
Het lijkt een fictief verhaal waarbij je meteen aan het gebeuren van Marianne Vaatstra denkt.
Boek waarbij je je goed in de moeder kunt verplaatsen.

Op een dag krijgt Rosa Weber, een opgewekte 65-jarige weduwe met kinderen en kleinkinderen, de politie aan de deur. Haar oudste zoon blijkt zojuist aangehouden te zijn voor de verdwijning van de tienjarige Mischa, een zaak die het land al maanden bezighoudt. Voor Rosa begint er een emotionele rollercoaster. Samen met familie en vrienden neemt ze stelling tegen de verdenking, heilig gelovend in de onschuld van haar zoon. Maar hoe goed kent ze haar zoon écht? En is haar moederliefde bestand tegen de waarheid? 

 Hans Münstermann (1947) schreef een veelgeprezen en meermalen genomineerde romancyclus met zijn alter ego Andreas Klein in de hoofdrol. Deel 5 daaruit, De bekoring, werd in 2006 bekroond met de AKO Literatuurprijs.

Luister naar de schrijver

Auteur: Hans Munsterman
Titel: Mischa
Uitgeverij: De Kring
Jaar van uitgave: 2013
Blz: 224
isbn: 9789491567384 (ms)Geen opmerkingen: