zondag 9 november 2008

Rozeneiland van Sanne Terlouw


Sanne Terlouw schreef samen met haar vader Jan Terlouw thrillers over het speurdersduo Reders & Reders in de titels, "De charmeur", "Venijn" en "De apotheker".

In “Rozeneiland” beschrijft Sanne Terlouw 5 eeuwen joodse geschiedenis in het verhaal over de familie Amram. Zij vertelt in 16 hoofdstukken de vele omzwermingen die de familie Amram maakt, van Spanje in de 15e eeuw via Algiers en Tunis naar het Griekse eiland Rhodos. Op dit eiland, het “Rozeneiland” werden de joden in de Tweede Wereldoorlog gedeporteerd en omgebracht. Slechts 42 joden werden gespaard door toedoen van de Turkse consul van Rhodos.
Een van de Amrams weet Palestina te bereiken. Hij ontmoet de Nederlandse Rosa, die op zoek gaat naar zijn familiegeschiedenis.
Elk hoofdstuk begint met een korte levensbeschrijving van een van de messiassen, waarvan Jezus Christus de bekendste is.
Omdat het over veel verschillende personen en in verschillende tijdsbestekken beschreven is , komen de personen niet altijd goed uit de verf
Desondanks boeit het wel en geeft het een goed beeld van de soms trieste geschiedenis van vele joden door de eeuwen heen.
Auteur: Sanne Terlouw
Titel: Rozeneiland
Uitgeverij: Nieuw Amsterdam
Jaar van uitgave: 2008
ISBN: 978904680341 (MW)

Geen opmerkingen: