zaterdag 13 juli 2019

Een berg mens onder witte lakens van Erik Vlaminck

Afbeeldingsresultaat voor erik vlaminckErik Vlaminck is roman- en theaterauteur. Hij leidde de Antwerpse SchrijversAcademie en de Vlaamse Auteursvereniging. Hij is lid van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal en Letteren en sinds 2018 voorzitter van PEN Vlaanderen

De schrijver belandt in het ziekenhuis en moet daar noodgedwongen zijn kamer delen met een man die zijn mond geen minuut dichthoudt en aan hem zijn levensverhaal vertelt.
Dit levensverhaal heeft vele ups  en downs. Het opzetten van een eigen zaak met camions. Zijn vrouw die de zaak moet leiden  Ook met de  drie  kinderen die hij heeft gekregen. is van  alles aan de hand.Luc heeft de zaak overgenomen en handelt ook niet helemaal zuiver, Marc is overleden aan aids en Marleen is psychologe en lesbisch. De kamergenoot is heel star in zijn oordeel over de wereld en alles en hij loopt met een groot geheim rond. Zijn vrouw heeft hij bedrogen, hij is weggelopen en toch heeft ze hem weer met open armen ontvangen. Nu is zijn  vrouw dement.
Elk hoofdstuk wordt afgewisseld  door een hoofdstuk in het ziekenhuis en het volgende hoofdstuk in flashbacks met het levensverhaal van de mede patiĆ«nt. Titel zegt al veel: Een berg mens onder witte lakens.

Prachtig boek, met Vlaamse uitdrukkingen met veel humor ondanks het zware onderwerp. Ook een boek dat geschikt is voor leeskringen. Het boeide mij van begin tot eind.

Geen opmerkingen: