maandag 22 april 2019

Moeders lichaam van Joris van Casteren

In de  hete zomer van 2013 overlijdt de moeder van de 60jarige vrijgezelle Piet van der Molen in Oirsbeek in Limburg.
op verzoek van zijn moeder bewaart hij haar lichaam in huis en houdt daar een dagboek van bij. Zo ontvangt hij nog steeds haar AOW en kan hij de katten eten geven.
In dit boek is Joris van Casteren op bezoek geweest bij Piet en heeft het verhaal en zijn visie op het gebeuren opgetekend. Daarnaast heeft Joris contact gehad met buren, familieleden en dorpsgenoten.


Eerste zin:  Moeder was heel duidelijk geweest, hij mocht het tegen niemand zeggen. Ze lag boven in het echtelijke bed, het was dinsdag 23 juli 2013. Piet was naast haar komen zitten, op de plek waar vader vroeger zliep. "Wat moet jij anders jongen?" Ze begon over de katten. Op dat moment waren het er negen, die zeer goed voedsel kregen."

Afbeeldingsresultaat voor joris van casteren Joris van Casteren is een Nederlandse schrijver, dichter en journalist te Amsterdam. Hij studeerde aan de Utrechtse School voor Journalistiek en later filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Op jonge leeftijd was hij werkzaam bij regionale kranten als Dagblad Flevoland en de Zwolse Courant


Geen opmerkingen: