zondag 28 juni 2015

Ica van Eva Posthuma de Boer

Voor ze begon met schrijven, werkte Eva als theaterproducent voor Comedytrain en Toomler, het Leids Cabaret Festival, Circus Elleboog en de cabaretgroepen NUHR en de Ploeg. Daarnaast initieerde ze eigen projecten zoals de muziekseries Nederland in Panama (in Club Panama, Amsterdam) en ontwikkelde ze voor de Parade o.a. de succesvolle literaire quiz Pulp & Fictie, inmiddels beroemd en berucht in het hele land. Voor Het Parool schrijft Eva Posthuma de Boer een culinaire column in de zaterdagse PS. Ook heeft ze een vaste column in Kek Mama.   
 

In Ica adoreert Nadine Sprenger de schrijfster Ica Maria Metz (Connie Palmen) Nadine verzamelt alles over haar en haar leven. Zij ontmoet haar op het boekenbal, stopt een brief in haar brievenbus voor contact en neemt haar zelfs mee naar hun familiehuis in Frankrijk. Lukt het Nadine om een roman over Ica te schrijven en hoe verloopt hun verblijf in Frankrijk?

Filosofisch boek met veel verwijzingen naar boeken, schrijvers en filosofen.(Kellendonk, Plato, Sartre, Palmen, Irving, Genet, Houellelecq)
Ica verscheen in april 2015. zestig hoofdstukken, zes maanden voor ica's zestigste verjaardag. De macht der getallen.
Auteur: Eva Posthuma de Boer
Titel Ica
Jaar van uitgave: 2015
Uitgeverij: Ambo/Anthos
Blz:  280
isbn: 9789041216260(ms) 

Geen opmerkingen: