zaterdag 13 juli 2019

Een berg mens onder witte lakens van Erik Vlaminck

Afbeeldingsresultaat voor erik vlaminckErik Vlaminck is roman- en theaterauteur. Hij leidde de Antwerpse SchrijversAcademie en de Vlaamse Auteursvereniging. Hij is lid van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal en Letteren en sinds 2018 voorzitter van PEN Vlaanderen

De schrijver belandt in het ziekenhuis en moet daar noodgedwongen zijn kamer delen met een man die zijn mond geen minuut dichthoudt en aan hem zijn levensverhaal vertelt.
Dit levensverhaal heeft vele ups  en downs. Het opzetten van een eigen zaak met camions. Zijn vrouw die de aak moet lijden de drie  kinderen die hij heeft gekregen. Luc heeft de zaak overgenomen en handelt ook niet helemaal zuiver, Marc is overleden aan aids en Marleen is psychologe en lesbisch. De kamergenoot is heel star in zijn oordeel over de wereld en alles en hij loopt met een groot geheim rond. Zijn vrouw heeft hij bedrogen, hij is weggelopen en toch heeft ze hem weer met open armen ontvangen. Nu is zijn  vrouw dement.
Elk hoofdstuk wordt afgewisseld  door een hoofdstuk in het ziekenhuis en het volgende hoofdstuk in flashbacks met het levensverhaal van de medepatiënt. Titel zegt al veel: Een berg mens oneder witte lakens.

Prachtig boek, met Vlaamse uitdrukkingen met veel humor ondanks het zware onderwerp. Ook een boek dat geschikt is voor leeskringen. Het boeide mij van begin tot eind.

1 opmerking:

Noah Kyano zei

Mijn leven was verpest toen mijn vrouw me inpakte, na vijf jaar waren we samen. Ik was verloren en hulpeloos nadat ik zoveel manieren had geprobeerd voor mijn vrouw om me terug te nemen. Op een dag op het werk was ik verstrooid zonder te weten dat mijn baas me belde en vroeg wat er aan de hand was met mijn gezin. Ik vertelde hem dat mijn vrouw om echtscheiding vroeg en mij naar ons stuurde
 eigen huis en toen vertelde hij me dat het geen probleem was. Ik heb nooit begrepen wat hij daarmee bedoelde, het is geen probleem om mijn vrouw terug te krijgen, hij zei dat hij een spreuk gebruikte om zijn vrouw terug te krijgen toen ze hem verliet voor een andere man en nu zijn ze samen tot op heden en in eerste instantie was ik geschokt toen ik hoorde mijn baas en de zijkant kreeg hij ook de betovering om deze baan te krijgen. toen gaf hij me een e-mailadres doctorigbinovia93@gmail.com aan de spell caster die hem hielp zijn vrouw en zijn baan terug te krijgen, ik had nooit gedacht dat dit zou werken, maar ik had geen andere keuze dan in contact te komen met de spell-gieter dat deed ik, en hij bad voor mijn informatie en dat mijn man hem liet spellen en ik stuurde hem de details, maar na twee dagen, Sanne, belde ik mijn man om me te vragen wat ze zal doen om me terug te krijgen, ik geloofde het nooit omdat het was net als een droom, en ik moest naar het huis van mijn moeder en tot mijn grote verbazing knielde mijn man neer voordat ik om vergeving vroeg, hij wilde mij en de kinderen thuis, dus ik gaf Drigbinovia een gesprek over mijn plotselinge verandering man en hij maakte me duidelijk dat mijn vrouw tot het einde van de wereld van me zal houden, dat ze mijn zicht nooit zal verlaten. WOW Eindelijk is mijn vrouw terug en nu doen we dingen samen, hij maakt me elke ochtend gelukkig, dankzij Drigbinovia. Als je hulp nodig hebt met betrekking tot het huwelijk, neem dan contact op met Drigbinovia voor hulp. Je kunt hem ook bereiken via WhatsApp hem op +2348144480786 Hij is een vertrouwde man.