maandag 8 juli 2019

Eerste liefde, laatste hart; memoires over een jeugdliefde van Pauline Slot

Eerste liefde, laatste hartErik was mijn eerste liefde en mijn eerste dode. Eerste zin uit deze roman. Schrijfster kijkt in deze autobiografie terug op haar eerste liefde waar ze als tiener inde zeventiger jaren enkele jaren verkering mee had.
Dertig jaar later bestudeert ze in haar tweede huis in de Eiffel de doos met brieven die zij aan Erik schreef en nog steeds bewaard heeft. Zij schreven elkaar heel veel en waren zeer idealistisch. Zij moesten stiekem afspreken . Ze hadden een geheime plek waar ze seks met elkaar hadden. Naar aanleiding van de brieven komen alle herinneringen weer boven verlangens die ze samen hadden over eventuele kinderen die zij zouden krijgen Annemarie en Reinout zouden ze heten.
Het boek bestaat uit drie delen: 1.eerste liefde, 2 laatste hart. 3 Epiloog.
Eerste liefde herinneringen aan de verkeringstijd en alles wat bij de schrijfster opkomt over die tijd, contact met de familie, strenge regels waar ze zich aan moesten houden geeft een tijdsbeeld.
Laatste hart beschrijft het ziektebeeld van Erik en zijn korte verblijf in het ziekenhuis en zijn sterven en crematie. Daarbij heeft de schrijfster ook nog gesprekken met de moeder en de andere vriendinnen die Erik na haar heeft gehad. Ook heeft zij contact met broer Frank.
Mooi boek waarbij herinneringen worden verwerkt en vragen over blijven waar zijn de brieven gebleven die zij aan Erik schreef ? Deze zijn weg en wie heeft die opgeruimd.
Pauline over dit boek:
Pauline SlotIn de Engelssprekende wereld zou mijn boek een ‘memoir’ heten: een autobiografisch boek over een specifiek deel van mijn leven. In dit geval is dat de tijd waarin ik mijn eerste liefde beleefde. Ik ga terug naar 1976 en het moment dat ik op mijn middelbare school in Zoetermeer aan de praat raakte met Erik. Hij zat twee klassen hoger en had net als ik een gitaar. We spraken af om samen eens muziek te maken. Zo begon een intensieve en mooie relatie, die twee jaar zou duren.
Het was een tijd van stiekem afspreken en brieven schrijven. Het ouderlijk toezicht was streng, en mobiele telefoons waren er nog niet. Zijn brieven aan mij heb ik voor het boek gebruikt, ik heb ze altijd bewaard. Veel van wat ik daarin teruglas wist ik nog, maar er waren ook verrassingen. Mijn eigen brieven zijn er niet meer. Dat was frustrerend en interessant. Ik zag mijzelf alleen door Eriks ogen. Zoals de lezer Erik weer door de mijne ziet.
Pauline Slot studeerde Nederlands aan de Rijksuniversiteit Leiden met als specialisatie taalbeheersing. In 1988 ging ze werken aan de universiteit van Amsterdam daar schreef ze een proefschrift over retorische vragen dat in 1995 verscheen onder de titels Vroeg ik jou wat? Haar debuutroman Zuiderkruis verscheen in 1999 en ging over haar haar vijftien maanden durende wereldreis per fiets door Australië, Nieuw-Zeeland, Canada, Fiji en Cookeilanden

1 opmerking:

Noah Kyano zei

Mijn leven was verpest toen mijn vrouw me inpakte, na vijf jaar waren we samen. Ik was verloren en hulpeloos nadat ik zoveel manieren had geprobeerd voor mijn vrouw om me terug te nemen. Op een dag op het werk was ik verstrooid zonder te weten dat mijn baas me belde en vroeg wat er aan de hand was met mijn gezin. Ik vertelde hem dat mijn vrouw om echtscheiding vroeg en mij naar ons stuurde
 eigen huis en toen vertelde hij me dat het geen probleem was. Ik heb nooit begrepen wat hij daarmee bedoelde, het is geen probleem om mijn vrouw terug te krijgen, hij zei dat hij een spreuk gebruikte om zijn vrouw terug te krijgen toen ze hem verliet voor een andere man en nu zijn ze samen tot op heden en in eerste instantie was ik geschokt toen ik hoorde mijn baas en de zijkant kreeg hij ook de betovering om deze baan te krijgen. toen gaf hij me een e-mailadres doctorigbinovia93@gmail.com aan de spell caster die hem hielp zijn vrouw en zijn baan terug te krijgen, ik had nooit gedacht dat dit zou werken, maar ik had geen andere keuze dan in contact te komen met de spell-gieter dat deed ik, en hij bad voor mijn informatie en dat mijn man hem liet spellen en ik stuurde hem de details, maar na twee dagen, Sanne, belde ik mijn man om me te vragen wat ze zal doen om me terug te krijgen, ik geloofde het nooit omdat het was net als een droom, en ik moest naar het huis van mijn moeder en tot mijn grote verbazing knielde mijn man neer voordat ik om vergeving vroeg, hij wilde mij en de kinderen thuis, dus ik gaf Drigbinovia een gesprek over mijn plotselinge verandering man en hij maakte me duidelijk dat mijn vrouw tot het einde van de wereld van me zal houden, dat ze mijn zicht nooit zal verlaten. WOW Eindelijk is mijn vrouw terug en nu doen we dingen samen, hij maakt me elke ochtend gelukkig, dankzij Drigbinovia. Als je hulp nodig hebt met betrekking tot het huwelijk, neem dan contact op met Drigbinovia voor hulp. Je kunt hem ook bereiken via WhatsApp hem op +2348144480786 Hij is een vertrouwde man.