donderdag 6 december 2018

Zin en onzin in de supermarkt over kopen en eten door Loethe Olthuis

Afbeeldingsresultaat voor zin en onzin in de supermarktAfbeeldingsresultaat voor Loethe OlthuisLoethe Olthuis is onderzoeksjournalist en schrijft al meer dan 25 jaar over voeding, gezondheid en duurzaamheid, o.a. voor De Volkskrant en Radar
Met deze praktische gids kun je beter kiezen wat je eet en koopt. 
Alles komt aan de orde : vlees, vis. groente en fruit, vetten, zuivel, kaas, eieren, broodbeleg, snoep, dranken, smaakstoffen en pakjes potjes en zakjes. Een lijst met geraadpleegde literatuur en een uitgebreid register maken het boek compleet. Zonder meer een handig naslagboek om gezond te eten.
Loethe geeft je hele praktische adviezen over de voor- en nadelen van allerlei etenswaren. Lees je het boek van kaft tot kaft dan gaat alle informatie je wel duizelen. Maar als naslagwerk is het geweldig. Ze heeft zelf veel research gedaan en haar teksten zijn nagelopen door voedingskundige Sytske de Waart. Voor betrouwbaar, gedegen advies heb je dus heel veel aan dit boek.
In ‘Zin en onzin in de supermarkt’ heb ik mijn kennis over voeding willen delen. Geen verzonnen informatie, maar kennis die is gebaseerd op betrouwbaar, gedegen onderzoek. Zo kun je er onder andere in lezen waarom kokosolie niet zo gezond is (maar wel duur), wat je op je brood kunt doen als je minder vlees wilt eten, hoe het nu echt zit met gluten, lactose, spelt en E-nummers, waarom zoetstoffen niet slecht voor je zijn en waar je op moet letten als je eieren of kip koopt. Als je weleens in de supermarkt komt en wilt weten wat je nou echt koopt en eet, is dit boek voor jou.

Geen opmerkingen: