maandag 24 augustus 2009

Oorlogskind van Camilla Lackberg

Wat een boek! Deze thriller van Camilla Läckberg.
Oorlogskind is de vijfde thriller over politieagent Patrik Hedström en Erica Falck. Dit keer draait het verhaal om Erica's moeder: waarom heeft zij al die jaren een oude nazi-medaille bewaard?Met die vraag blijft Erica worstelen. Uiteindelijk besluit ze de gepensioneerde geschiedenisleraar Erik Frankel te bezoeken, een expert op het gebied van onderscheidingen. Maar Frankel gedraagt zich vreemd en geeft ontwijkende antwoorden. Twee maanden later is hij dood, vermoord. Erica is geschokt. Als Erica de dagboeken van haar moeder leest, wordt onthuld waarom haar moeder nooit een band met haar dochters kon opbouwen en waarom ze veranderde van een lieve, zachtaardige vrouw in de kille, afstandelijke moeder die ze was. Oorlogskind is geschreven vanuit verschillende perspectieven en Läckbergs schrijverschap klinkt door in de vaardigheid waarmee zij de afzonderlijke invalshoeken hanteert en nuances in het verhaal aanbrengt. Hoofdstukken die zich in de Tweede Wereldoorlog afspelen worden afgewisseld met passages in het heden en op overtuigende en meeslepende wijze wordt getoond hoe het verleden het heden inhaalt.

Het boek is een echte page-turner, een waar genot om te lezen. Läckberg heeft een ontzettend prettige schrijfstijl. Steeds weet ze een stuk af te sluiten op een zodanige manier dat je weer snel door wil lezen om te kijken hoe het verder gaat. Een boek met vaart geschreven.

Schrijver: Camilla Läckberg
Titel: Oorlogskind
Uitgever: Anthos
Jaar van Uitgave: 2009
ISBN: 9789041413857 (yg)

2 opmerkingen:

mediathecaris zei

Yvonne,
Ik ben het helemaal met je eens.Ik heb 2 dagen zitten genieten van oorlogskind. Het zit knap in elkaar. Het blijft boeien. Ik kijk al uit naar het zesde deel.
De overige delen heb ik ook allemaal gelezen. En ik zal de boeken zeker aanraden ons publiek!

Mieke

mediathecaris zei

Zie ook de bespreking van 19 juli 2008 van de vorige delen van deze schrijfster.

Mieke