maandag 28 april 2008

Van lief naar lef van Astrid van der Star

Autobiografisch verhaal van een in 1944 geboren vrouw in de wijk Crooswijk in Rotterdam.
Ik heb dit boek gekozen omdat het qua uiterlijk veel leek op het boek van Gerarda Mak "Alleen met velen" dat mij ook erg aansprak omdat het zo'n mooi tijdsbeeld geeft. Elk hoofdstuk begint Astrid met een kleine zwart-wit foto en het hele boek geeft een beeld van de vijftiger jaren aan de hand van de levensloop van Astrid van der Star.
Astrid heeft het niet getroffen in de liefde. Haar vader laat het gezin in de steek. En Astrid zelf trouwt jong krijgt een dochter en binnen het jaar is zij ook gescheiden. Het strenge geloof van haar man is daar de reden toe.
Na 10 jaar ontmoet zij een Griekse schipper en krijgt een zoon van hem. Ook dit huwelijk wordt binnen het jaar ontbonden omdat hij in de drugshandel zit.
Astrid raakt in een depressie maar de kinderen geven haar moed om verder te leven. Zij volgt een studie en wordt tenslotte maatschappelijk werkster.
Dit debuut van deze schrijfster is erg openhartig, soms humoristisch makkelijk te lezen en geeft een goed tijdsbeeld. Zeker voor vrouwen die ongeveer even oud zijn.
Auteur: Astrid van der Star
Titel: Van lief naar lef
Uitgeverij: Forum
Jaar van uitgave: 2007
ISBN: 978-90-225-4818-9
(MS)


Een reactie posten