dinsdag 11 augustus 2009

Zondaarskind van Marion Pauw


Marion Pauw is er weer geslaagd een spannende thriller te schrijven. De hoofdpersoon is een tachtigjarige dame die haar hele leven vernederd is geworden en die in het verzorgingsstehuis haar vijandin na jaren weer tegen het lijf loopt en dan besluit wraak te nemen. Hoe gaat zij dit doen?

Het boek is heel spannend geschreven. Je wil weten hoe het afloopt en het boek heeft een verrassend einde. In het boek komen ook allerlei actuele thema's aan bod (Katholicisme, Zusters van Liefde, Standenverschil, weeshuizen en het beleid daar, yoga en rijkdom)
Marion Pauw (1973) werd geboren op een klein eilandje onder Australië, Tasmanië. Op zesjarige leeftijd emigreerde ze naar Nederland. Ze studeerde communicatie aan de heao te Utrecht en werkte daarna voor verschillende reclamebureaus als copywriter/conceptontwikkelaar. Het eilandleven bleef trekken. Samen met haar gezin vestigde ze zich op Curaçao, waar ze als freelance journalist werkt voor Dagblad Amigoe en als columnist voor Flair. Ook schreef ze er haar eerste thriller, Villa Serena (2005).In juni 2005 vertrok Marion Pauw naar Aruba, dat in de ban was van de Natalee Holloway-affaire. Daar ontstond het idee voor haar tweede thriller Drift, dat in oktober 2007 verscheen en waarvan meer dan 25.000 exemplaren werden verkocht.Twee jaar later verhuisde ze naar Amsterdam, waar zij haar derde boek schreef. Daglicht verscheen in juli 2008 en ontving lovende kritieken. Daglicht werd in juni 2009 bekroond met de Gouden Strop 2009, prijs voor de beste Nederlandstalige spannende roman.
Schrijver: Marion Pauw
Titel: Zondaarskind
Uitgeverij:Anthos
Jaar: 2009
Isbn:9789041414304 (ms)

Geen opmerkingen: