zondag 22 januari 2017

Stukjes hemelsblauw van Sue Durrant

 'Hoe akelig het ook is, je kunt altijd omhoog kijken naar de lucht en dan voel je je beter'.
Het leven in een kindertehuis door de ogen van een kind  en voorzien van mooie illustraties. Werd aanbevolen bij DWDD in oktober 2016.Mooi vormgegeven met een open raam op de kaft.
stukjes-hemelblauw3
 Hemelblauw vertelt het verhaal van Zac en Ira, een broer en zus, die zonder vader en moeder opgroeien. Daardoor verhuizen ze van het ene pleeggezin naar het andere tot ze plotseling, als ze zeven en negen jaar oud zijn, naar een kindertehuis worden gebracht. Daar maken ze kennis met de vriendelijke Silas, de prachtige Hortense, de pesterige Jimmy en de griezelige mevrouw Clarks. Na de nodige verwikkelingen en avonturen gaat uiteindelijk hun diep gekoesterde wens in vervulling... Stukjes Hemelblauw is een onvergetelijk en ontroerend verhaal over hoop, het maken van vrienden en het vinden van een thuis. "Sue Durrant weet je als lezer te raken en te ontroeren zonder ooit sentimenteel te worden."

Het boek is in dagboekvorm geschreven en  elk hoofdstuk is voorzien van een titel en bijpassende illustratie van Katie Harnett. Het eerste hoofdstuk heet vandaag en het laatste ook.
Het verhaal speelt tussen 1987 en 1990. Nu zijn de 2 kinderen volwassen  maar zij willen dat hun verhaal bewaard blijft voor andere kinderen en volwassenen in soortgelijke situaties.
Boek is niet alleen geschikt voor kinderen maar zeker ook voor volwassenen.

Geen opmerkingen: