zaterdag 24 november 2012

Kruisverhoor van Peter Delpeut

Dit  boek lijkt op een thriller maar gaat veel dieper. Spannend en ingrijpend in het leven van de hoofdpersoon de rechercheur Martin Jansen.
Het speelt op het einde van het jaar in Nederland, in de bollenstreek in een koude en besneeuwde winter.
Hij wordt te hulp geroepen door zijn collega Esther bij de vondst van een kinderlijkje in een kas. Het meisje Veenstra (Vaatstra! ) dat vast zit blijkt bij DNA onderzoek niet de moeder van het lijkje te zijn. Maar zij is wel net bevallen en waar is haar baby?
Er zitten meer lijnen in het verhaal. Martin Jansen is overgeplaatst naar Den Helder omdat hij verdacht werd van de moord? verdwijning van zijn vriendin Kirstin, een fanatieke wielrenster. Door het verhaal heen komen we het verhaal van drie jaar geleden langzamerhand te weten.
Tevens ligt zijn demente moeder op sterven en weet hij niet hoe hij daar mee om moet gaan en de band die hij met haar heeft gehad.
En dan is er nog Esther zijn collega die meer van hem weet en hem beter kent dan hij zelf denkt.
Boek met geheimen, spanning, dementie, relaties en verlies en rouw En hoever kun je elkaar vertrouwen?
De schrijver Delpeut is makkelijk te lezen en hij heeft ook boeken over fietsen geschreven.  ook in dit boek speelt wielrennen en fietsen een belangrijke rol. Inmiddels zijn de filmrechten voor dit boek verkocht.
Auteur: Peter Delpeut
Titel: Kruisverhoor
Uitgeverij: Atlas
Jaar van uitgave: 2012.
Blz: 208
isbn: 9789045705880 (ms)


Geen opmerkingen: