vrijdag 9 november 2012

Eb van Rebekka W.R.Bremmer

 Een lezeres was heel enthousiast over dit  boek en op haar aanraden ben ik het gaan lezen. Mooi boek met veel details waarin niet veel gebeurt maar waarin  door de personen veel gedacht wordt over heden en verleden.

Debuutroman over vissersvrouw Geeske die aan het wachten is op haar man Johannes die op een dag niet thuisgekomen is van zee. Het verhaal speelt op een eiland in een kleine gemeenschap enkele eeuwen geleden? Tijdens het wachten overziet Geeske haar leven, ze heeft maar een dochter gekregen, ze is altijd aan het wachten geweest op nog een kind. Dan komt er een vrouw van de overkant en samen wachten ze op Johannes. Ieder met eigen gedachten.
Op de website van de auteur:
Het lijkt een dag als alle andere. Vissersvrouw Geeske wacht op haar man Johannes, die na een dag op zee niet thuisgekomen is. De vrouwen van het eiland weten wat het betekent om te moeten wachten en niet te weten of hun mannen levend terug zullen keren. Geeske doet de was, verzorgt haar kleindochter, graaft naar pieren, voert de kippen, bezoekt het graf van haar ouders – en terwijl haar handen werken, malen de gedachten door haar hoofd. Hoe ze jaren op een kind heeft moeten wachten. Dat het maar bij één kind gebleven is. Over de pijn van de geboorte en de kilte van de dood. En dan zet Gezientje voet op het eiland. Er zit niets anders op dan samen met haar op Johannes te wachten. Maar komt hij nog terug?

TV Limburg De Bieb (vanaf minuut 4:20), 6 april 2012: “… een prachtig boek.”

Auteur: Rebekka W.R.Bremmer
Titel: Eb
Uitgeverij: Querido
Jaar van uitgave: 2012
Blz: 251 p.
Isbn: 9789021441887 (ms)

1 opmerking:

bonbonblogje zei

ja, een heel mooi boekje! knap geschreven, terwijl er eigenlijk bijna niks gebeurt behalve in de gedachtenwereld van de hoofdpersoon krijgt het verhaal je helemaal te pakken en wil je echt weten hoe het afloopt, super! we gaan 'm binnenkort bespreken op de leesclub