zondag 26 oktober 2008

Echte mannen eten geen kaas; vier jaar in handen van een loverboy van Maria Mosterd
In dit persoonlijke verslag vertelt Maria hoe zij als twaalfjarig meisje in handen viel van een loverboy en daardoor van alles meemaakte: groepsverkrachtingen, meisjeshandel, geweld, drugs- en wapensmokkel. Het is een boek waar je niet vrolijk van wordt maar je wel een indruk geeft hoe meisjes in dit circuit terecht komen en hoe zij daar ook bijna niet meer uit weg kunnen. Ook Maria bleef ondanks alles haar Manou adoreren als zij maar aandacht van hem kreeg. Ook al misbruikte hij haar fysiek en geestelijk.
Maria schreef het boek twee jaar geleden tijdens haar verblijf in India als onderdeel van haar therapie. Van het boek, dat op 14 februari 2008 verscheen, zijn inmiddels 80.000 exemplaren verkocht. Momenteel woont Maria in het westen van het land. Tegen de school waar vier jaar lang niet werd opgemerkt dat ze als prostituee moest werken, loopt een rechtszaak. Dit najaar begint Maria Mosterd met het geven van lezingen op scholen en bibliotheken waar zij met haar verhaal wil waarschuwen tegen het nog steeds onderschatte gevaar van loverboys. Boek is genomineerd voor de NS publieksprijs. Deze prijs wordt 28 oktober bekend gemaakt.
Auteur: Maria Mosterd
Titel: Echte mannen eten geen kaas
Uitgeverij: Van Gennep
Jaar van uitgave: 2008
ISBN: 9789055159048 (MS)

1 opmerking:

Anoniem zei

Het is inderdaad een schitterend boek. We hebben het in de winkel en krijgen vele leuke reacties: http://www.opvoedingsboek.nl/index.php?go=shopproduct&id=60

Vriendelijke groet,

Dick