donderdag 27 juni 2019

Waar we over praten als we over verkrachting praten Sohaila Abdulali

Afbeeldingsresultaat voor sohaila abdulaliWaar we over praten als we over verkrachting praten - Sohaila Abdulali Als tiener werd Sohaila Abdulali slachtoffer van een groepsverkrachting in Mumbai. Verontwaardigd over de oorverdovende stilte rondom seksueel geweld schreef ze een artikel voor een Indiaas vrouwenblad over haar ervaring. Dertig jaar later dook dit artikel ineens op in de sociale media en ging het wereldwijd viral. In dit boek komen  diverse aspecten van verkrachting aan de orde. Het is geen vrolijk onderwerp en dit boek geeft een goed beeld wat een verkrachting teweeg brengt en hoe er in het algemeen tegen verkrachting wordt aangekeken.
Alle voorbeelden en onderzoeken uit dit boek berusten op waarheid.
kern van dit boek:  Verkrachting trekt niet alleen het licht weg uit het leven van de slachtoffers maar ook uit elek zinnig gesprek over dit thema. Vaak wordt er uit schaamte nooit of heel laat over de verkrachting gesproken met alle gevolgen van dien. Vrouwen krijgen nog steeds de schuld dat zij de aanleiding tot de verkrachting waren door bepaalde kledij, dronkenschap, drugsgebruik.
We moeten hardop over verkrachting praten anders blijft het een gesprek op fluistertoon.
Allerlei verkrachtingszaken komen aan de orde. Rechtszaken en onderzoeken worden besproken. Na de metoo hausse kregen verkrachtingshulplijnen ook een piek in het aantal hulpvragen. Nog steeds is er gedwongen seks. De slachtoffers verkiezen verkrachting boven de dood.
Er is een hoofdstuk over verkrachting binnen de sportwereld. Schrijfster geeft trainingen op scholen en aan professionals over verkrachting.Het boek bevat een hoofdstuk met praktische tips hoe om te gaan met slachtoffers van verkrachting. Wanneer en hoe doet men aangifte en waarom?
Verkrachting brengt heel veelpijn en verlies van waardigheid teweeg. De overlevers zijn niet alleen lichamelijk maar ook psychisch geschonden. Bij verkrachting wordt je vrijheid en vreugde ontnomen. Het boek bevat  verkrachtingspreventietips.Het is voorzien van allerlei websites en literatuuropgave van geraadpleegde bronnen. Zeer geschikt voor mensen die er beroepsmatig mee te maken krijgen of die zelf slachtoffer zijn of slachtoffers in de omgeving hebben
Op de site van de uitgeverij staan 15  discussievragen over dit onderwerp.


2 opmerkingen:

Anne Marieke zei

Hallo, mijn naam is Anne Marieke, ik kom uit Amsterdam, maar ik woon met mijn man in Waterton Lakes National Park, Canada. Woorden kunnen niet verklaren hoe opgewonden ik ben voor het herstel van mijn gebroken huwelijk en nu is mijn man volledig terug nadat hij mij en onze kinderen aan een andere vrouw heeft nagelaten. We zijn al vijfentwintig jaar getrouwd en tijdens ons huwelijk hebben we een aantal strijdpogingen doorstaan ​​totdat hij uiteindelijk met onze kinderen vertrok en naar Melbourne verhuisde om bij een andere vrouw te zijn. Alle contactmiddelen geblokkeerd, waardoor communicatie ongeldig is. Ik voelde dat mijn leven voorbij was en mijn kinderen dachten dat ze hun vader nooit meer zouden zien. Ik probeerde alleen voor mijn kinderen sterk te zijn, maar ik kon de pijnen die mijn hart plaagden niet beheersen, ik was verteerd door verdriet en pijn omdat ik echt van hem hield. Ik denk elke dag en nacht aan hem en houd altijd van hem om bij mij terug te komen, ik werd letterlijk gek en had een goddelijke interventie nodig, dus vertelde ik al mijn problemen aan een vriend van mij die soortgelijke uitdagingen had. Ze leidde me naar een zeer krachtige man genaamd Doctor osagiede. Ze zei dat hij de enige reden was voor het geluk dat ze tot op heden genoot. Dr. osagiede kan helpen bij het herstellen van verbroken relaties, ze zei dat ik het moest berechten. Ik nam contact met hem op in zijn Email-adres en hij gaf me instructies over wat ik moest doen en toen deed ik het, dus hij deed een liefde voor mij. Tot mijn grote verbazing belde mijn man na drie weken en zei dat ik hem net zo veel miste als de kinderen, ik was zo verrast, mijn hart was vervuld van vreugde en opwinding en ik begon mijn tranen te verduisteren. Hij verontschuldigde zich voor zijn fout en verontschuldigde zich voor de pijn die hij me en de kinderen had aangedaan. Dat is de manier waarop hij met veel liefde en vreugde naar ons terugkeerde en vanaf die dag was ons huwelijk sterker dan daarvoor. Dankzij Drosagiede is hij zeer krachtig, dus besloot ik mijn verhaal te delen vanwege die vrouwen en mannen. wie heeft ervaren wat er is gebeurd. Ik wil dat je weet dat er een oplossing is. Drosagiede is de oplossing, een echte en krachtige gieter die lange tijd heeft gebeden om vrouwen en kinderen te helpen in tijden van pijn. En heeft ook spreuken om hiv, kanker, enz. Te genezen. Neem contact met hem op via zijn e-mail doctorosagiede75@gmail.com GOED GELUK.

Noah Kyano zei

Mijn leven was verpest toen mijn vrouw me inpakte, na vijf jaar waren we samen. Ik was verloren en hulpeloos nadat ik zoveel manieren had geprobeerd voor mijn vrouw om me terug te nemen. Op een dag op het werk was ik verstrooid zonder te weten dat mijn baas me belde en vroeg wat er aan de hand was met mijn gezin. Ik vertelde hem dat mijn vrouw om echtscheiding vroeg en mij naar ons stuurde
 eigen huis en toen vertelde hij me dat het geen probleem was. Ik heb nooit begrepen wat hij daarmee bedoelde, het is geen probleem om mijn vrouw terug te krijgen, hij zei dat hij een spreuk gebruikte om zijn vrouw terug te krijgen toen ze hem verliet voor een andere man en nu zijn ze samen tot op heden en in eerste instantie was ik geschokt toen ik hoorde mijn baas en de zijkant kreeg hij ook de betovering om deze baan te krijgen. toen gaf hij me een e-mailadres doctorigbinovia93@gmail.com aan de spell caster die hem hielp zijn vrouw en zijn baan terug te krijgen, ik had nooit gedacht dat dit zou werken, maar ik had geen andere keuze dan in contact te komen met de spell-gieter dat deed ik, en hij bad voor mijn informatie en dat mijn man hem liet spellen en ik stuurde hem de details, maar na twee dagen, Sanne, belde ik mijn man om me te vragen wat ze zal doen om me terug te krijgen, ik geloofde het nooit omdat het was net als een droom, en ik moest naar het huis van mijn moeder en tot mijn grote verbazing knielde mijn man neer voordat ik om vergeving vroeg, hij wilde mij en de kinderen thuis, dus ik gaf Drigbinovia een gesprek over mijn plotselinge verandering man en hij maakte me duidelijk dat mijn vrouw tot het einde van de wereld van me zal houden, dat ze mijn zicht nooit zal verlaten. WOW Eindelijk is mijn vrouw terug en nu doen we dingen samen, hij maakt me elke ochtend gelukkig, dankzij Drigbinovia. Als je hulp nodig hebt met betrekking tot het huwelijk, neem dan contact op met Drigbinovia voor hulp. Je kunt hem ook bereiken via WhatsApp hem op +2348144480786 Hij is een vertrouwde man.