dinsdag 26 maart 2019

De experimenten van Marion Pauw

Afbeeldingsresultaat voor marion pauwMarion Pauw (l973) is een Nederlandse schrijfster en scenariste. Ze publiceert bij uitgeverij Anthos en Overamstel Uitgevers. Pauw werd geboren in Australië en emigreerde op haar zesde naar Nederland. Ze werkte onder meer als freelance journaliste en copywriter. In 2005 debuteerde ze met haar thriller Villa Serena.
De experimenten - Boek Marion Pauw (ISBN: 9048843618)
Deze roman heeft Marion geschreven naar aanleiding van het waargebeurde verhaal van de  stiefoma van de Amerikaanse -Nederlandse Sofia Sondervan.

Charlene heeft haar stiefmoeder vijftig jaar niet gezien. Haar dochter Sofia heeft bemiddeld en nu haar stiefmoeder Alma hulpbehoevend is gaat Charlene met tegenzin een weekend voor haar zorgen van vrijdagmiddag tot zondagochtend.

Via flashbacks komt de lezer te weten hoe vijandig en liefdevol de verhouding tussen stiefmoeder en stiefdochter geweest is. Daardoor hebben ze jaren geen contact meer met elkaar gehad. 
Op haar ziektebed vertelt Alma in dit weekend haar verhaal over Blok 10 van Auschwitz waar allerlei experimenten met vrouwen werden gedaan en dit verklaart haar gedrag ten opzichte van Charlie.
Kunnen de twee vrouwen begrip voor elkaar opbrengen na alles wat er gebeurd is.

Indrukwekkend boek over de experimenten in het vrouwenkamp.

Luister naar Marion Pauw over dit boek.

Geen opmerkingen: