woensdag 6 maart 2019

Ach kind toch; een verhaal van moeder en zoon van Cornald Maas

Cornald Maas (1962) is schrijver en presentator van culturele tv-programma's.

Sinds Cornald Maas niet meer thuis woont krijgt hij brieven van zijn moeder, waarin zij schrijft over haar leven, huwelijk, omstandigheden en zorgen met hem deelt. Aan de hand van deze brieven en zijn eigen visie vertelt hij het levensverhaal van zijn moeder. Een vrouw die in eenvoudig milieu opgroeide maar zich toch probeerde te ontwikkelen en die met haar kinderen het beste voor had.

Afbeeldingsresultaat voor cornald maasMoeder en zoon hebben een innige band via mails en telefoongesprekken. Ook wanneer zij wil gaan scheiden bespreekt zij dit met haar zoon. Van haar nieuwe liefde Hans moet ze na jaren plotseling afscheid nemen en weer heeft zij veel contact met haar zoon Cornald. Meestal wordt er een boek geschreven over een van de ouders als zij zijn overleden maar de moeder van Cornald leeft nog.
Dit boek past mooi in het thema van de boekenweek Moeder de Vrouw. Tijdens de Boekenweek is op zondag 24 maart om 15.00 uur Cornald Maas bij Derijks  in de winkel  in Oss te gast. Hij geeft een lezing over zijn boek 'Ach kind toch: een verhaal van moeder en zoon'

 

Geen opmerkingen: