Roanne van Voorst (1983) is antropoloog en schrijfster van zowel non-fictie als fictie. In 2010 debuteerde zij met Jullie zijn anders als ons. Jong en allochtoon in Nederland. In 2014 promoveerde zij cum laude aan de Universiteit van Amsterdam. In 2015 bracht ze haar eerste roman De verhuizing uit. Haar non-fictie boek De beste plek ter wereld - Leven in de sloppen van Jakarta verscheen begin 2016.
Dit boek kreeg ik gisteren en heb het meteen uitgelezen. Aangrijpend boek over een jong meisje dat zich schuldig voelt over de dood van haar een jaar jongere broer. Al dan niet zelfmoord door drugsgebruik. Deze dood heeft zoveel gevolgen in het gezin en iedereen gaat er verschillend mee om.. De hoofdpersoon besluit met haar studie te stoppen en ze gaat dan in Syrie strijden. Licht gewond komt ze terug en lijdt dan aan posttraumatische stress met noodlottige afloop. De auteur heeft veel research gedaan bij militairen die uitgezonden zijn. Achterin zit een literatuurlijst met verwijzingen.
Je zit door de eerste zin meteen in het verhaal: Ongeveer een half uur nadat mijn broertje zijn eerste zoen kreeg, is hij onder de Van Marelbrug op het wateroppervlak te pletter geslagen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten