maandag 27 maart 2017

Liefde in Pangea van Tessa de Loo

Afbeeldingsresultaat voor tessa de loo pangeaTessa de Loo (1946), geboren in Bussum maar tegenwoordig woonachtig in Portugal, studeerde Nederlandse taal – en letterkunde. Ze werd bekend door het schrijven van romans als ‘De Tweeling’ en ‘De meisjes van de suikerwerkfabriek’, maar schrijft ook novellen en reisreportages. Inmiddels is ze één van de meest geliefde Nederlandse schrijfsters, met een internationaal gewaardeerd literair oeuvre, waarvan ‘Isabelle’ en ‘De Tweeling’ ook verfilmd zijn.

Afbeeldingsresultaat voor tessa de loo pangea

Waarom heeft Sacha 20 jaar geleden zelfmoord gepleegd in Rome tijdens de schoolreis in Rome vraagt Fidel haar ex-vriend zich  nog steeds af. Sacha zat heel ingewikkeld in elkaar. Een meisje met veel fantasie en leugens. Ze jaagt iedereen tegen zich in het harnas. Tijdens de reunie 20 jaar later gaat Fidel op zoek naar de achtergrond van het gebeuren. Hij is bioloog en gaat naar Portugal diep in de bergen op zoek naar de het leefgebied van de kameleons. Daar komt hij in aanraking met de broer en de vader van Sacha en ieder heeft zijn eigen kijk op Sacha en dan worden sommige zaken duidelijker  maar het echte waarom komt hij niet te weten. Wel is hij van zijn schuldgevoel af en durft verder te gaan met zijn eigen leven. Een verloren liefde kan de rest van je leven bepalen.

Mooi boek alleen had voor mij het onderzoek naar de kameleons wat korter mogen zijn. De schrijfster heeft in dit boek veel  informatie over Portugal kwijt gekund. Verder een mooi boek dat fijn leest.


Geen opmerkingen: