maandag 20 februari 2017

Wat echt is van Daniela Hooghiemstra

Wat echt is
Afbeeldingsresultaat voor daniela hooghiemstraDaniela Hooghiemstra is een Nederlands journaliste en schrijfster. Hooghiemstra volgde het VWO aan de Werkplaats Kindergemeenschap in Bilthoven. Ze studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam



Vanessa heeft het rond haar veertigste erg moeilijk en vraagt zich af wie ze zelf is. Ze heeft alles. (Te) veel geld een hulp die de volledige verzorging van hun zoon op zich neemt. Haar man is een succesvolle zakenman, haar ouders zij  welgestelde mensen waarvoor ze het vijftigjaig huwelijksfeest moet regelen Haar zoon zit op een droomschool voor welgestelden en met deze moeders regelt ze alles en daar heeft ze plezier in tot blijkt dat haar zoon  het niet kan bolwerken en naar een andere soort i-pad school gaat. Ze schildert graag en komt in aanraking met kunstkring en via deze kring leert ze een kunstenaar krijgen met wie ze iets krijgt. Maar dit is niet van lange duur en hier wordt ze ook in teleurgesteld.
Wat is de werkelijkheid voor haar en hoe ga je daar naar op zoek?

Boek dat makkelijk leest niet zoveel diepgang soms voorstelbaar en het rijke wereldje in Amsterdam wordt erg overtrokken.

Geen opmerkingen: