maandag 14 november 2016

Ik heb hem nog niets verteld van David Trueba

Ik heb hem nog niets verteld'Ik heb hem nog niets verteld. kost me zo veel moeite. pff. hvj.'
Dit Smsje dat niet voor de hoofdpersoon bestemd is zet het leven  van de Spaanse architect op zijn kop. Samen met zijn knappe vriendin is hij op een architectencongres in Munchen.  Het boek  is in 12 hoofdstukken verdeeld van januari tot december en beslaat dus een jaar.
De knappe Martha gaat alleen terug naar haar ex en de Spaanse landschapsarchitect besluit in Munchen te blijven. Eert zwerft hij doelloos rond en dan komt hij de gastvrouw Helga weer tegen en deze neemt hem weer mee naar het congres en 's avonds gaat hij met haar mee en gaat met deze vrouw die dertig jaar ouder is naar bed. Op het congres heeft hij ook nog woorden met een andere Spaanse architect. Als hij na het congres naar Spanje terugreist komt hij naast hem in het vliegtuig te zitten en uiteindelijk bij hem te werk.
Hij ontwikkelt daar een zandloper app met succes. En hij blijkt Helga niet te kunnen loslaten in zijn gedachte en besluit haar achterna te reizen.
Het boek is met humor geschreven.  In Spanje is het een bestseller. In het perspectief  van de hoofdpersoon lees je  over relaties, echtscheidingen, eenzaamheid en verlaten  worden, de tijd en het werk van landschapsarchitecten en  de crisis waar Europa in verkeert. Een boek  dat geschikt is voor leeskringen en dat je nog wel een keer wil herlezen.
David Trueba is regisseur, acteur en scenarist.
  
Een reactie posten