donderdag 1 september 2016

Zeven soorten honger van Renate Dorrestein

Volgens de schrijfster Renate Dorrestein bestaan er zeven soorten honger:
Honger via het oog
Honger via de neus
Honger via het oor
Honger via de mond
Honger via het hoofd
Honger via de maag
Honger via het hart
In  deze roman proberen rijke mannen hun overgewicht kwijt te raken in een luxe kuuroord in de buurt van Bloemendaal.  Deze kliniek wordt al 25 jaar geleid door een nu bijna 60 jarig echtpaar.
De klandizie loopt terug en ook blijken de twee geheimen voor elkaar te hebben die uiteindelijk chaos en  het einde van het kuuroord tot gevolg hebben.

Humoristisch, cynisch boek over eten, overgewicht, relaties(hoe goed ken je elkaar, welke geheimen heb je voor elkaar? )rijkdom, luxe, anorexia en obesitas en eten en voeding in het algemeen.  En welke  grote rol voeding in het leven speelt.
Flaptekst:
Zeven soorten honger speelt zich af in een exclusief kuuroord aan de Nederlandse kust, waar maatschappelijk geslaagde mannen hun overtollige kilo's proberen kwijt te raken.
In dit statige landhuis worden amper calorieën geserveerd en krijgt het begrip lichaamsbeweging nieuwe dimensies. Voor de gasten staat er veel op het spel: ze mogen pas weg als ze hun streefgewicht hebben bereikt. Wie opgeeft, betaalt een netto jaarinkomen als boete. En die dreiging blijkt te werken.

Toch kampen Nadine en Derek Ravendorp, het echtpaar achter dit succesvolle instituut, met problemen die ze ondanks hun lange, gelukkige huwelijk niet met elkaar kunnen delen.
Hoe lang kunnen die geheimen nog verborgen blijven? Wie is die zwerver die door Nadine wordt binnengesmokkeld? Hoe goed is Derek eigenlijk in boekhouden? En vooral: hoe loopt het af met het anorexia-meisje dat door haar vader is meegenomen naar de prestigieuze afslankvilla? 


Een reactie posten