woensdag 25 september 2013

M. van Shira KellerIk ben dit boek gaan lezen omdat dit boek de Academica Literatuurprijs 2013 heeft gewonnen en ik was erg benieuwd.
Bovendien sprak het thema mij aan. Het speelt op een middelbare school waar  de hoofdpersoon op de een verhouding had met een leraar klassieke talen.

Na vijfentwintig jaar l vraagt  de hoofdpersoon  zich af of hun hartstocht werkelijk bestaan heeft. Of draagt ze al die tijd een illusie met zich mee?” een bijzonder boek, korte hoofdstukken en  flashbacks

 Juryrapport:
"Een prachtig debuut, waarin het grote klein wordt gehouden. Strak en beeldend zonder een woord teveel. De gelaagdheid is bijzonder voor zo’n jonge schrijfster.” Een lezer spreekt zich uit over ‘M’. Shira Keller won met dit debuut vandaag de 18e editie van de Academica Literatuurprijs. Aan de literatuurprijs is een award verbonden en een geldprijs van 10.000 euro. ‘M’ is samen met de twee andere finalisten door een vakjury genomineerd en uiteindelijk door het lezerspubliek tot winnaar verkozen. 

Over de schrijfster: Shira Keller (1985)
Shira Keller is een dubbeltalent. Nadat ze in 2008 als theatermaker afstudeerde aan de Toneelacademie Maastricht, met stevige complimenten van Maria Goos, besloot ze zich fulltime aan het schrijven te wijden, wat resulteerde in haar roman M. Ze leeft teruggetrokken in een Zwitsers bergdorpje, waar ze samenwoont met een goochelaar. Haar debuutroman M. verscheen in september 2012.


Auteur:Shira Keller
Titel:M.
Uitgeverij:Podium
Jaar van uitgave; 2012
Isbn:9789057595134 (ms)
Blz:144
 

Geen opmerkingen: