vrijdag 5 december 2008

Suezkade van Jan SiebelinkHoofdpersoon in Suezkade is de zesentwintigjarige Marc Cordesius, leraar Frans aan het gymnasium Descartes in Den Haag. Op de eerste schooldag maakt Marc kennis met Najoua, een Marokkaanse brugklasleerling, met wie hij een speciale vertrouwensrealtie krijgt.
Marc is een knappe verschijning en zowel de mannelijke als vrouwelijks collega’s zijn van begin af aan door hem gecharmeerd. Er is op deze school veel gekonkel en geroddel. De rector is in het begin ook meteen bevriend met Marc.
Maar doordat Marc afstandelijk reageert en zijn eigen lokaal inricht leidt hij een eigen leven binnen de scholengemeenschap wat hem tenslotte evenals de liefde fataal wordt.
Siebelink (zelf leraar Frans) geeft zeer goed de sfeer binnen een scholengemeenschap en het onderwijs in Nederland weer. Tussen de regels door veel kritiek op het Nederlandse onderwijs.
Van begin af aan weet je dat het niet goed afloopt met Marc en er zijn steeds verwijzingen naar de verdwijning van zijn moeder dat zijn leven beinvloedt heeft. Boek wat boeit maar toch een einde heeft wat je niet verwacht.
Auteur: Jan Siebelink
Titel: Suezkade
Uitgeverij: De Bezige Bij
Jaar van uitgave: 2008
ISBN:9789023428800 (MS)

Geen opmerkingen: