dinsdag 30 september 2008

Het recht op terugkeer van Leon de WinterDit dikke boek van Leon de Winter leest als een thriller. Het speelt deels in 2024 in een tot schokkende proporties teruggebracht Israël, onherkenbaar veranderd en zwaar beveiligd, leeggestroomd en stervend, rijdt ambulanceman Bram Mannheim zijn diensten. Samen met een vriend werkt hij bovendien aan het opsporen van verdwenen joodse kinderen.
Enkele jaren geleden is zjn zoon verdwenen en hij denkt dat deze door een pedofiel is vermoord. Maar langzamerhand komt Bram er achter komt dat zijn zoon niet is vermoord door een pedofiel, maar is ontvoerd door een islamitische organisatie die joodse kinderen opleidt tot zelfmoordenaars. Op die manier zijn het uiteindelijk de joden zelf die de joden opblazen.In dit boek kon Leon de Winter allerlei toekomstverwachtingen en technische voorspellingen kwijt en ook zijn persoonlijke opvattingen wat betreft het jodendom en Israel.
Tevens geeft het een mooi beeld van de relatie die Bram met zijn vader had en hoe verschillend de beide ouders op de verdwijning van hun zoon hebben gereageerd.
Auteur: Leon de Winter
Titel: Het recht op terugkeer
Uitgeverij: De Bezige Bij
Jaar van uitgave: 2008
ISBN: 978-90-234-1446-9 (MS)

Geen opmerkingen: