zaterdag 13 september 2008

Doof van Siska Mulder
Op Manuscripta kregen de eerste 200 bezoekers het boek doof van Siska Mulder en voorzien van een persoonlijke handtekening.


Het boek is een literaire thriller die thuishoort in het genre van Saskia Noort, Simone van der Vlugt , Esther van der Hoef etc.
De vrouwelijke hoofdpersoon is door een ziekte doof geworden op jonge leeftijd en dit heeft invloed gehad op hun relatie. De man is een bekende tv presentator bij rtl en heeft zich na de dood van hun 2 jarig zoontje volledig op zijn werk gestort. Door de dood van het zoontje op 2 jarige leeftijd zijn beide echtelieden uit elkaar gegroeid en wordt de man gestalkt. Door wie?
Het boek leest makkelijk en alle ingredienten van de vrouwelijke thrillers zijn weer aanwezig (relatieproblemen, overspel, stalken,moderne wijken, luxe etc. dertigers, televisiewereld)
In 2005 richtten Siska Mulder en Susan Smit de Writers On Heels op. Zij wilden de aandacht vestigen op het werk van een nieuwe generatie schrijfsters. Daarnaast dragen zij hun liefde voor de literatuur en het plezier in het schrijven uit. De Writers On Heels hebben flink wat stof doen opwaaien. Hun boeken vormen de welkome tegenhangers van chicklit en zij deinzen er niet voor terug hun literatuur met de nodige zwier te presenteren - tot voor kort een taboe in de literaire wereld. De oprichters speelden al langer met het idee schrijverskrachten te bundelen; dat hier collectief behoefte aan is, blijkt uit het groeiend aantal leden.


Auteur: Siska Mulder
Titel: Doof
Uitgeverij: Arena
Jaar van uitgave: 208
ISBN: 978-90-6974-869-6 (MS)

Geen opmerkingen: