woensdag 20 augustus 2008

Allemaal willen we de hemel van Els Beerten'Allemaal willen we de hemel' van Els Beerten ligt op de grens tussen jeugdliteratuur en die van de volwassenen en daarom wil ik dit boek aanbevelen in deze rubriek.
Het boek speelt zich af in Vlaanderen tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Centraal thema is de vriendschap tussen 2 opgroeiende jongens waarvan er een naar het oostfront gaat om tegen de Russen te strijden.
Wanneer deze jongen een keer met verlof thuiskomst in zijn dorp wordt er een aanslag gepleegd op enkele verzetsstrijders waarbij beide jongens betrokken zijn.
In deze roman komt naar voren dat in tijden van oorlog het verschil tussen goed of kwaad moeilijk aan te geven is. Men wordt soms door de omstandigheden zo gedwongen. En dit heeft in de diverse levens verstrekkende gevolgen.
Het is een vrij dik boek met korte duidelijke hoofdstukken en vanuit diverse perspectieven geschreven en niet chronologisch verteld. Maar het boeit van het begin tot het einde en het zet je zeker tot nadenken.
Auteur: Els Beerten
Titel: Allemaal willen we de hemel
Uitgeverij:Querido
Jaar van uitgave: 2008
ISBN: 9789045106199 (MS)

Geen opmerkingen: