Nancy Olthoff (Den Haag, 1977) schreef bijna twintig jaar speeches en strategische teksten voor ministers, staatssecretarissen en CEO’s (onder anderen Maria van der Hoeven, Mark Rutte, Johan Remkes, Maxime Verhagen en de top van Aegon). Mooie, afwisselende en ‘zekere’ banen, waardoor haar droom om een roman te schrijven op de achtergrond verdween. Tot het leven haar flink door elkaar schudde, en ze er niet langer omheen kon: dat boek móést er komen! Ze gaf zichzelf vrij om De achtbaantester te schrijven. Daarna startte ze haar eigen bedrijf, waarmee ze mensen helpt aan een goed verhaal: met speeches en strategische teksten, interviews en presentatiecoaching.
Zomer 2020 verschijnt Nancy’s debuutroman De achtbaantester bij uitgever Orlando.
Herman van Dusselen, 32 jaar, is `een beetje anders'. Althans, dat zeggen de mensen om hem heen. Herman speelt met knikkers, maakt het huis grondig schoon en houdt zich vast aan wat hij kent. Pijnlijke herinneringen aan vroeger duwt hij weg. Dat verandert als hij Jeanette ontmoet in een pretpark. De liefde voor de flamboyante suikerspinnenverkoopster drijft hem uit zijn comfortzone en legt oude wonden bloot. Voor het eerst wordt Herman uitgedaagd de wereld buiten zijn vertrouwde knikkerkamer te ontdekken. Waagt Herman zich aan het leven, of blijft hij zich krampachtig vasthouden aan het verleden? De hartverwarmende en ontroerende roman De achtbaantester is een tragikomisch verhaal over rouwverwerking, anders zijn en loslaten.
In het hele boek zitten we in het hoofd van Herman, die de dood van zijn moeder en vader niet heeft verwerkt en met knikker speelt en daarin zijn hele hebben en houen legt. Alles wordt bepaald door de knikkers en als hij Jeannete van de suikerspinnen heeft ontmoet hoopt hij op meer en dat loopt op een fiasco uit. Dan gaat hij toch in de achtbaan en leeft hij verder? Open einde.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten