zaterdag 10 november 2018

De overblijfvader van Henk Rijks

Tonk van Lexmond woont al vijf jaar in Ecuador en heeft daar een ranch en nieuwe vriendin. Dan moet hij plots naar Nederland en wel naar Oegstgeest terug omdat zijn ex verongelukt is en hij de verantwoording krijgt voor zijn tweelingzoontjes Steef en Willem.

In Nederland wordt hij op het schoolplein geconfronteerd met alles verjaardagsfeestjes, luizenmoeder overblijfvader slaapfeestjes hockeypartijtjes  etc. net als in de luizenmoeder.
Hij raakt bevriend met een invalide oorlogsveteraan (Afghanistan) Staal.

Deze Staal vertelt hij zijn levensverhaal en waarom hij onder een andere naam naar Ecuador is vertrokken. Hij zat in de drugshandel maar leverde ook aan overheidsmensen en deze hebben hem de wind uit de zeilen genomen zodat hij niet veroordeeld werd maar naar het buitenland kon. Tonk komt in geldnood en met Staal verzint hij weer wat. Ze raken weer bij duistere zaken betrokken worden gevangen genomen maar weer ontspringt hij de dans en kan met zijn zoons Staal en diens vriendin Mientje terugkeren naar Ecuador.
Henk Rijks
Makkelijk boek, geestig en cynisch en de nodige seksscenes.
Vervolg van het boek van dezelfde schrijver De kostwinner uit 2010

Henk Rijks (Den Haag, 1962) heeft een CV dat even divers als ongeloofwaardig is (autopoetser, bankmanager, roadie, houtbewerker, journalist). In 2010 debuteerde hij met de roman De Kostwinner. Voor theater M-Lab schreef hij in 2011 het muziektheaterstuk De Winnaar, met Jamai Loman in de hoofdrol. In september verschijnt zijn tweede roman Incognito.

Een opvallend jonge stijl. Blitse dialogen, scherpe wendingen en veel humor. Grappig, met vaart geschreven. Een boek als een Hollywoodfilm.’ – De Telegraaf

Geen opmerkingen: