dinsdag 30 juli 2013

Honderd namen van Cecelia Ahern

Als je honderd volstrekt willekeurige mensen uit een telefoonboek selecteert vind je niet een verhaal, maar honderd verhalen, want iedereen, ieder mens heeft een verhaal te vertellen.
Ieder mens, hoe gewoontjes dan ook, heeft een buitengewoon verhaal. (P.347)

Wanneer journalist Kitty Logan een kolossale fout maakt in een artikel raakt haar carrière in het slop en daalt haar zelfvertrouwen tot een dieptepunt.
Dan  krijgt van haar bazin Constance die een terminale ziekte heeft, een lijst met honderd namen om haar laatste verhaal te schrijven. Ze gaat op zoek naar de mensen die op de lijst voorkomen en probeert verband te zien tussen de namen. Al zoekende  en sprekend met de mensen op de lijst komt ze erachter dat elk mens een levensverhaal heeft. Ook al lijkt dat voor hem of haar niet zo bijzonder.

Het thema van dit boek vind ik apart. Maar de uitwerking vind ik niet helemaal tot zijn recht komen. Sommige karakters hadden beter uitgewerkt kunnen worden en ook het leven van de journaliste krijgt een happy end. Het is allemaal een beetje te mooi. Een makkelijk boek om tussendoor te lezen.Auteur: Cecelia Ahern
Titel:: Honderd namen
Uitgeverij: Prometheus
Jaar van uitgave: 2013
blz.354
Isbn: 9789044623239 (ms)
.
Geen opmerkingen: