zondag 7 juli 2013

Het familiegraf van Hjorth Rosenfeldt


Het familiegraf van het schrijversduo Hjorth Rosenfeldt. Derde deel in de serie rond de onsympathieke, enigszins narcistische, maar zeer interessante psycholoog en profielschetser Sebastian Bergman. Hij werkt samen met de nationale recherche, die zich buigt over een zaak omtrent zes oude lijken, die door wandelaars in de bergen werden gevonden. Het blijkt om een al jaren vermist Nederlands echtpaar te gaan, en om vier personen, die samen een gezin vormden. Ondertussen werkt een journalist van televisieprogramma 'Vermist' aan een zaak rond een sinds 2003 vermiste Afghaanse asielzoeker. De verhaallijnen komen samen in een prima uitgewerkt plot. 


In 2011 debuteerde bevriende auteurs Michael Hjorth en Hans Rosenfeldt met Wat verborgen is, het eerste deel uit de Sebastian Bergman Kronieken. In 2012 werd dit boek gevolgd door De discipel. Inmiddels hebben de Zweden in Nederland meer dan 40.000 boeken verkocht en is het derde deel, Het familiegraf,  beschikbaar. 

Spannend boek, zeker een aanrader! Deel 1 en deel 2 kenden meer spanning in de moordzaken, in dit deel 3 maken de persoonlijke verhalen van de leden van het rechercheteam een groot deel van het verhaal uit. 
En weer die cliffhanger op het einde. Op naar deel 4  (yg)

Titel: Het familiegraf
Auteurs: Hjorth Rosenfeldt. 
Uitgever: Cargo
Serie: De Bergmankronieken. J
Jaar van uitgave: 2013Blz. : 444

Geen opmerkingen: