donderdag 14 februari 2013

De uitzonderlijke gave van William Praise van Tania Heimans

Gisteren dit boek in een ruk uitgelezen. En weer wat opgestoken over andere culturen. In Tanzania kent men bovennatuurlijke krachten toe aan albino's. Uit de botten van levende albino's maakt men dranken om voorspoed af te roepen.

In een dorp in Oost-Afrika wordt een jongen met een blanke huid geboren. Dit wordt als een vloek gezien binnen de kleine gemeenschap, Zijn vader sterft kort na zijn geboorte en hij wordt een zeru zeru genoemd.
Tot zijn twaalfde jaar wordt hij gepest en volgt school maar dan hakt emn op een dag zijn rechterarm af om uit zijn botten de drank te maken. Een Nederlandse pater wil hem voor verder onheil behoeden en stuurt de jongen naar Nederland om aan een seminarie te studeren. Maar als hij daar is vlucht hij en komt in contact met Simon en zijn ouders en de media in Nederland gaat misbruik maken van zijn bovennatuurlijke gaven.
In Nederland wordt hij nog een keer  bezocht door een albinomeisje uit hetzelfde dorp die inmiddels haar beiden benen kwijt is. Zij vertrekt  weer naar Afrika. William reist haar achterna maar zij wil absoluut geen contact meer met hem en hij gaat nog een keer terug naar Nederland om een slotinterview te geven voor de media.

Auteur: Tania Heimans
Titel: De uitzonderlijke gave van William Praise
Uitgeverij: Artemis
Pag:295
Isbn: 9789047201489 (ms)
Een reactie posten