dinsdag 15 mei 2012

Wat verborgen is (dl. 1) en de Discipel (dl. 2) van Hjorth Rosenfeldt

Stieg Larsson creëerde Mikael Blomqvist, Henning Mankell maakte Mats Wallander onsterfelijk. Maak nu kennis met Sebastian Bergman. 


Over de auteurs van deze eerste 2 delen uit de Bergmankronieken:
Michael Hjorth (Visby, 1963) is mede-eigenaar van een Zweedse productiemaatschappij voor televisie, film en theater. 
Hans Rosenfeldt (Boras, 1964) is acteur, toneelschrijver en presentator. Hjorth & Rosenfeldt bundelden hun kwaliteiten en schreven een thrillerdebuut dat direct de Zweedse bestsellerlijsten veroverde: Wat verborgen is. 
Inmiddels wordt het boek verfilmd. 
Over Wat Verborgen is
Het lichaam van de zestienjarige Roger wordt gevonden in een moerassig gebied. Hij lijkt omgebracht met messteken, maar nader onderzoek toont aan dat de kogel die hem doodde is weggesneden. Het spoor leidt naar het elitaire Palmlöv College, een school die eigenlijk veel te duur was voor de jongen. Een oude vriend vraagt psycholoog Sebastian Bergman om hulp bij het onderzoek, maar Bergman heeft zelf al genoeg zorgen. Hij moet de erfenis van zijn moeder afwikkelen en stuit daarbij op brieven die hij nooit had mogen lezen.


"‘Het verhaal klopt van alle kanten: taal, opzet, plot: het leeft zich uit via de personages, van wie de meesten hopelijk weer opduiken in deel twee van de Bergmankronieken.’ **** – de Volkskrant"


"‘Wat is-ie spannend! Wat verborgen is is een inventief geplotte thriller die naar meer smaakt. Naar meer Bergman vooral.’ **** - Vrij Nederland Detective & Thriller Gids"


Over de DiscipelVijftien jaar nadat seriemoordenaar Edward Hinde door toedoen van psycholoog Sebastian Bergman achter de tralies belandde, worden in de omgeving van Stockholm de lichamen van enkele vrouwen gevonden. Ze zijn vermoord op een gewelddadige wijze, die tot in detail overeenkomt met de werkwijze van Hinde, maar hij zit nog steeds in de gevangenis. Sebastian Bergman grijpt de gelegenheid om bij het onderzoek te worden betrokken met beide handen aan.


Een mooie nieuwe spannende serie! YG


Auteurs: Hjorth Rosenfeldt
Titels: Wat verborgen is en De Discipel
Jaar van uitgave, resp.: 2011 en 2012
Pag: resp. 474 en 517 pagina's 

Geen opmerkingen: