maandag 30 januari 2012

Rot van Mo Hayder

Sinds haar debuutroman Vogelman (2000) heeft de Britse thrillerschrijver Mo Hayder acht thrillers geschreven waarin de verschrikkingen van de pijn de lezers veelal onrustige nachten bezorgden. 
Eerdere boeken waren o.a. Vogelman, De behandelingTokioHuid en Diep. Haar nieuwste thriller heet Rot.

Sally, getrouwd met een succesvolle zakenman, is een beetje een dromer. Plots staat haar leven op zijn kop: een echtscheiding, ze heeft geen geld, geen werkervaring maar wel een puberdochter die ze moet onderhouden. Was ze maar iets meer zoals haar zus Zoe, verzucht ze vaak, die alles voor elkaar heeft. 
Als Sally’s dochter in de problemen komt, heeft ze snel geld nodig, veel geld. Ze ziet nog maar één manier om te overleven en raakt verzeild in de criminele wereld van pornografie en drugs. En dan is er opeens geen weg meer terug.


Waar ik eerder de boeken van Mo Hayder (o.a. Tokio) nogal luguber vond en niet echt prettig om te lezen heb ik mij toch gewaagd aan haar nieuwste thriller. Een dikke pil die vlug weg leest. Sally en haar zus Zoë zijn boeiende hoofdpersonen wat maakt dat je wil doorlezen. Sally maakt vreemde keuzes. Niet altijd geloofwaardig.... 
Op de laatste pagina's wordt het  ineens weer heel spannend (yg)

Crimezone: 
"Rot bewijst dat Mo Hayder opnieuw gegroeid is als auteur. Ze behoort al jaren tot de top van het Britse crimewritersgilde, maar het niveau van haar eerste twee thrillers heeft ze nooit meer echt gehaald. Met Rot bereikt zij echter weer haar oude niveau en de nominatie voor de Gold Dagger 2011, die in oktober wordt uitgereikt, is dan ook zonder meer terecht".

Titel : Rot
Auteur: Mo Hayder
Uitgever: Luitingh
Jaar van uitgave: 2011
Blz. : 400 

Geen opmerkingen: