maandag 30 januari 2012

Overspel van Nicolette Steemers

Nicolet Steemers werd geboren in Hengelo (O) en studeerde gitaar aan het conservatorium in Enschede. Ze begon met schrijven van muziek- en theaterrecensies bij het Dagblad De Twentsche Courant Tubantia en de Gelderlander. Eerder verschenen de boeken Zachte heelmeesters enLichtval. Haar nieuwste titel, Overspel, is gebaseerd op het scenario van de gelijknamige VARA serie.


De hoofdrollen in Overspel werden vertolkt door Sylvia Hoeks, Fedja van Huet, Kees Prins, Ramsey Nasr en Rifka Lodeizen. 

Nicolet Steemers bewerkte het scenario van Frank Ketelaar tot een  literaire thriller. 

Iris is getrouwd met Pepijn, een succesvolle officier van justitie. Ze leidt een tevreden bestaan, totdat ze verliefd wordt op Willem, de advocaat van een dubieuze vastgoedmagnaat met wie Pepijn namens het openbaar ministerie in een juridisch gevecht is verwikkeld. Als duidelijk wordt hoe de kaarten liggen, komt Iris klem te zitten. Willem en Pepijn worden niet alleen tegenstanders in de rechtszaal, maar ook in de liefde. Dan wordt er een moord gepleegd...

Makkelijk leesbare roman, niet heel erg spannend. 
Ik vond het boek interessant om te lezen vanuit het gezichtsveld van de overspelige vrouw. 
Wat denkt ze, wat voelt ze..... haar verscheurde gevoelens worden goed beschreven (yg).

Lees op  .http://www.ezzulia.nl/interviews/nicoletsteemers.html#.TybYCsXbg6I over de totstandkoming van het boek door een interview met de schrijfster (yg).

Uitgever: Veen
Jaar van Uitgave: 2011
Blz. : 333

Geen opmerkingen: