vrijdag 13 augustus 2010

Laat het feest beginnen!


Uit het Italiaans vertaalde roman van Niccolo Ammaniti.
In 'Laat het feest beginnen' draait alles om de clash tussen twee werelden: de wereld van de elite (rijk, beroemd, intelligent) en aan de andere kant de arbeidersklasse die alles doet om dagelijks geluk te verwerven.

Fabrizio Ciba, een auteur die ooit een enorme bestseller schreef, maar nu al jaren droogstaat qua ideeën, kan maar niet beslissen of hij zal vluchten naar een Spaans eiland om daar zijn nieuwe roman te schrijven, of dat hij toch naar de megaparty zal gaan die de grootste vastgoedmagnaat van Rome, Sasà Chiatti, heeft georganiseerd in de hoop nog meer publiciteit voor zichzelf te genereren.

Saverio Moneta, bijgenaamd Mantos, is de leider van de Beesten van Abaddon. Terwijl hij overdag op zijn lazer krijgt van zijn baas (tevens zijn schoonvader) en in de avond geterroriseerd wordt door zijn zonnebankbruine, hysterische echtgenote, spreekt hij één keer in de week in het diepste geheim af met zijn satanische volgelingen om de basiselementen van de Liturgie van de Duisternis door te nemen en te discussiëren over de beste manier om een offerlam te slachten. Moneta staat onder aan de voedselketen, en de enige weg is die naar boven. Zijn volgelingen en hij slagen erin om – onder het mom van ober – te infiltreren in de party van Chiatti. Niemand is voorbereid op hun snode plannen...

Geweldig boek. Het enige boek waar ik tijdens mijn vakantie hardop om heb moeten lachen. Absurde situaties en een bizar eind.. Aanrader voor mensen die houden van humor en een absurd verhaal.

Laat het feest beginnen van Niccolo Ammaniti
Uitgever: Lebowski, Amsterdam, 2010
224 pag.
ISBN: 9789048802630 (yg)

Geen opmerkingen: